Type Here to Get Search Results !

Top 50 GK Questions Answers in English for all Competitive Exams

 General Knowledge Questions and Answers for Every Student Should Know.


GK Questions will help you in participating in all competitive exams conducted in school and Entrance Exams 

Top 50 GK Questions Answers in English for all Competitive Exams.


1. Who is the Father of our Nation?


Answer: Mahatma Gandhi


2. Who was the first President of India?


Answer: Dr. Rajendra Prasad


3. Who is known as Father of Indian Constitution?

Answer: Dr. B. R. Ambedkar


4. Which is the most sensitive organ in our body?


Answer: Skin


5. Giddha is the folk dance of?


Answer: Punjab


6. Who was the first Prime Minister of India?


Answer: Jawaharlal Nehru was the first Prime Minister of India.


7. Which is the heavier metal of these two? Gold or Silver?


Answer: Gold


8. Who invented Computer?


Answer: Charles Babbage


9. 1024 Kilobytes is equal to?


Answer: 1 Megabyte (MB)


10. Brain of computer is?


Answer: CPU


11. India lies in which continent?


Answer: Asia


12. Which country are the Giza Pyramids in?


Answer: The Giza Pyramids are in Egypt.


13. What city is the statue of liberty in?


Answer: The statue of liberty is in New York City


14. How many Cricket world cups does India have?


Answer: India has two cricket world cups.


15. Martyrs’ Day is celebrated every year on?


Answer: 30th January


16. Name the first 3 planets in our solar system?


Answer: The first 3 planets in our solar system are mercury, venus, and earth.


17. Which is the longest river on the earth?


Answer: Nile


18. Gir National Park in Gujarat is famous for?

Answer: Lion


19. Which animal has hump on its back?


Answer: Camel


20. Name 3 root vegetables?


Answer: Beets, carrots, and radish are root vegetables.


21. Name the game which is played with bat, ball and wicket?


Answer: Cricket


22. Smallest state of India is?


Answer: Goa


23. Fastest animal on earth is?


Answer: Cheetah


24. Which is the animal referred as the ship of the desert?


Answer: Camel


25. Which plant grows in desert?


Answer: Cactus


26. Highest dam of India is?


Answer: Tehri Dam


27. The total distance around a figure is called its?


Answer: Perimeter


28. A figure with 8 sides is called?


Answer: Octagon


29. What colour symbolises peace?


Answer: The colour white symbolises peace.


30. National Tree of India is?


Answer: Banyan tree


31. Which flower is white in colour?


Answer: Jasmine


32. Agra is situated on the bank of river?


Answer: Yamuna


33. Baby of horse is called?


Answer: Colt


34. National animal of India


Answer: Tiger


35. Shape of Egg is?


Answer: Oval


36. Most widely spoken language in the world is?


Answer: Mandarin (Chinese)


37. Which insect has colourful wings?


Answer: Butterfly


38. Who wrote Romeo and Juliet?


Answer: William Shakespeare wrote Romeo and Juliet.


39. Cry of lion is called?


Answer: Roar


40. Name any reptile?


Answer: A lizard is a reptile.


41. Cataract is the disease of?


Answer: Eyes


42. Which organ purify our blood?


Answer: Kidney


43. Who wrote the National Anthem – Jana Gana Mana?


Answer: Rabindra Nath Tagore


44. How many colours are there in India’s National Flag?


Answer: Three


45. Gateway of India is located at?


Answer: Mumbai


46. Who was Albert Einstein?


Answer: Albert Einstein was a famous scientist.


47. What crop is famously grown in the region of Darjeeling?


Answer: The region of Darjeeling is known to grow Tea leaves.


48. Capital of Uttarakhand is?


Answer: Dehradun


49. When do we celebrate our Independence Day?


Answer: 15th August


50. Sun is a?


Answer: Star


Please like and share my post



Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
error: Content is protected !!